keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Salaattiin kääritty falafel.



Olen aivan innoissani Green Kitchen Stories -blogista. David ja Luise kokkaavat lähinnä vegaanista, sokeritonta ja gluteiinitonta ruokaa, joka näyttää aivan mahtavalta. Vai mitä sanotte tästä hippikakusta? Tai näistä "kakkutikkareista"? Ostin jopa heidän iPad aplikaationsa. Ja vaikka tämä saattaakiin kuulostaa ylikehumiselta, niin heidän tekstinsä ovat ihan lämpimiä ja lähestyttäviä. Olen fani!

Himoitsen päästä kokeilemaan suurinta osaa resepteistä. Viime viikolla tein vihreitä falafelpyöryköitä, jotka uppopaistamisen sijaan paistettiin pannulla. Vaihdoin ohjeessa olleet pistaasipähkinät muihin pähkinöihin, joten minun falafelini eivät olleet aivan niin vihreitä. Sen sijaan ne olivat raikkaita ja ihanan minttuisia. Pyörykät käärittiin kaalinlehtiin ja seuraksi tein jogurttikastiketta ja tomaattisalsaa. Ilman jogurttia ruoka on vegaaninen.

Vihreät falafelpyörykät

8 oksaa minttua
8 oksaa persiljaa
200 g pistaasipähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
500 ml kypsiä kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
1/2 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 rkl tattarijauhoja (tai muita jauhoja)
1 tl leivinjauhetta

Sekoita ensin yrtit tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää pähkinät ja jatka jauhamista kunnes ainekset ovat kunnolla sekoittuneet. Minun sauvasekoittimessani ei ollut ihan riittävästä tehoja, joten taikina jäi aika irtonaiseksi.

Lisää kikherneet ja muut ainekset ja jatka sekoittamista. Älä jauha seosta täysin hienoksi, vaan jätä se hivenen rouheaksi.

Pyörittele massasta pieniä palloja. Kypsennä pyöryköitä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Käännä pyöryköitä muutaman kerran, jotta ne ruskistuvat tasaisesti joka puolelta.

Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti