torstai 17. toukokuuta 2012

Savustettu karitsan viulu.

Äitienpäivä meren ulottumattomissa osoittautui hyväksi ideaksi. Lohjalla paistoi aurinko, oli tuuletonta ja lämmintä. Kahvit tarkeni juoda ulkona aivan mainiosti. Ja lisäksi sai nauttia hyvästä seurasta ja ruoasta. Ja näimme myös yhden äidin.



Käytimme myös savustusmahdollisuuden hyväksemme ja otimme mukaan luomukaritsan viulun eli jalan. Kypsensimme rosmariinilla, suolalla ja valkosipulilla maustettua karitsaa kotona uunissa reilussa 100-asteessa pari tuntia. Lohjalla laitoimme karitsan savustuspönttöön ja jatkoimme kypsennystä toiset pari tuntia. Lihasta tuli mureaa, herkullista ja juuri sopivasti savunmakuista.



Illalla kokosimme herkkulautasen karitsasta, salaatista, tsatsikista, oliiveista ja marinoidusta munakoisosta. Viikon aikana karitsa on taipunut myös munakkaaseen ja salaattiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti