keskiviikko 29. elokuuta 2012

Pastaa ja kukkakaalia.


Tämä pasta on nopea tehdä. Se sopii loistavasti elokuun iltoihin, joilloin haluaa nauttia häipyvästä valosta rauhassa. Kauneinta se on silloin, kun käyttää useamman värisiä kukkakaaleja.

Pastan ohje on aikoinaan otettu Glorian ruoasta & viinistä. Tällä kertaa laitoin kukkakaalin lisäksi parsakaalia.

Kastike valmistetaan kuullottamalla viipaloituja valkosipulinkynsiä ja pilkottua miedohkoa chiliä runsaassa oliiviöljyssä. Muutaman minuutin jälkeen joukkoon laitetaan muutama sardellifilee ja jatketaan miedolla lämmöllä kypsentämistä vielä pari minuuttia.

Samaan aikaan toisessa kattilassa keitetään pasta ja pari minuuttia ennen pastan valmistumista joukkoon heitetään kukkakaalin nuppuja, noin kourallinen per syöjä ja keitetään vielä pari minuuttia.

Pasta ja kukkakaalit valutetaan ja kumotaan pannulle kastikkeen joukkoon. Päälle heitetään vielä paahdettuja arungonkukansiemeniä, silputtuja yrttejä kuten lehtipersiljaa ja ruohosipulia sekä runsaasti parmesaanista vuoltuja lastuja. Halutessa ruokaan saa raikkautta raastetulla sitruunankuorella. Ihana öljyn, suolaisen kalan, rapean kukkakaalin ja aromaattisen juuston yhdistelmä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti