tiistai 21. elokuuta 2012

Mustikkapaistos metsästä.


Sunnuntaina jätimme suuntasimme Ravintolapäivän sijasta metsään. Haaveissani kajasteli litroittain mustikoita.

Kahden tunnin vesisateessa kykkimisen, kyykistelyn, tarpomisen ja kompastelun jälkeen koossa oli nippa nappa litra. Metsässä oli silti ihanaa.

Illalla juhlistimme saalista perinteisellä mustikka-kaurapaistoksella vaniljajäden kera. Mielestäni paras kaurapaistos sekoitetaan yksinkertaisesti 125 grammasta sulatettua voita, 4 desistä kaurahiutaleita ja 1 desistä fariinisokeria. Seos levitetään mustikkalitran päälle ja herkkua paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Pidän paistoksesta eniten jäähtyneenä, mutta toiset taas vannovat lämpimän paistoksen nimeen. Ja mustikoiden tilalla käy vaikka herukat, karviaiset, puolukat tai omenat.

2 kommenttia:

  1. Lotta, sun blogi on ihana! On vain yksi ongelma: Mä luin kaikki tämän vuoden jutut putkeen ja nyt mulla on ihan kamala nälkä.

    -Neba

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa syömään! Milloin tulisitte? Vaikka joku sunnuntai brunssille tai päivälliselle?

    VastaaPoista