lauantai 26. lokakuuta 2013

Makeaakin makeammat minttusuklaaruudut.


Nämä herrrrkulliset minttusuklaaruudut ovat vähän kuin kakun, tryffelin ja suklaan välimuoto. Suklaisempia ja tahmeampia kuin kakku, mutta pehmeämpiä kuin suklaa.

Joka tapauksessa makeita ruutuja, jotka vetoavat lähes jokaiseen lapsesta aikuiseen. Aikuisille suosittelen yhtä ruutua vahvan kahvin kanssa, lapset pystyvät ehkä useampaan.

Ohje on muistaakseni Maraboun mainoksesta, onhan kaiken perustana heidän minttukrokanttisuklaansa.

Minttusuklaaruudut

175 g voita
200 g tummaa suklaata
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 kananmunaa
250 g minttukrokanttisuklaata
3 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus
125 g minttukrokanttisuklaata
1/2 dl kuohukermaa
1 rkl voita

Sulata voi ja tumma suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon sokerit ja suola. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita myös ne hieman jäähtyneeseen seokseen.

Rouhi minttukrokanttisuklaa ja lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Mielestäni noin puolikkaan pellin kokoinen astia toimii parhaiten.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus sulattamalla suklaa, kerma ja voi kattilassa. Levitä lämpimänä kakun päälle ja nosta kylmään jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti