keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Nakkikastiketta ja lempeyttä



Se aika vuodesta, kun aamulla töihin lähtiessä on pimeää ja illallla sieltä palatessa samoin. Olen kuullut huhuttavan, että jossain siinä välissä on hetken valoisaa.

Se aika vuodesta, kun tuntuu, että arkipäiviä on yht´äkkiä paljon enemmän ja viikonlopun päivät menevät hetkessä.

Se aika vuodesta, kun nakkikastike ja kylmä olut tuntuvat ja maistuvat juuri oikealta. Arkiselta ja luotettavalta, mikä ei vähennä yhtään mieltä lämmittävää ja lempeyttävää tunnetta.

Tämän nakkikastikkeen ohjeen olen löytänyt aikoinaan jostakin blogista, mutta nimeä en ole kirjoittanut ylös. Saa ilmoittautua kommentoimalla.

Nakkikastike

500 g nakkeja
voita
noin 3 rkl tomaattipyrettä
noin 1 dl ketsuppia
noin 1/2 dl sinappia
1/2 l kasvislientä
200 g tuorejuustoa
3 suolakurkkua
mustapippuria

Ruskista pilkotut nakit voissa. Lisää kasvisliemi, tuorejuusto sekä tomaattipyree, ketsuppi ja sinappi. Näiden tarkkoja määriä on vaikea antaa, mutta kastikkeen tulisi olla reilusti punertavaa ja melko vahvan väristä. Kannattaa maistella, jotta saa yhdistelmän tasapainoon. Anna porista 15 minuuttia.

Lisää lopuksi pilkotut suolakurkut ja nauti perunamuusin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Nakkikastike ja muusi on niin klassikko, taidankin tehdä tänään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu, aivan totta, tämä on klassikkojen klassikko. Ja joskus ihminen vain tarvitsee juuri niiden tuomaa turvaa.

      Poista