maanantai 14. lokakuuta 2013

Syksyinen paahtopaistileipä.



Sunnuntaipäivällinen, pöydässä paahtopaistia ja lisukkeita. Kuulostaako liiankin perinteiseltä? Jos nyt kuitenkin olet valmistanut paahtopaistia viikonlopuksi ja sinulla on jäänyt sitä muutama siivu jääkaappiin, niin suosittelen tämän herkullisen voileivän valmistamista jonakin pimeänä iltana.

Leipään tarvitaan muutama elementti. Ohje on otettu Glorian ruoasta & viinistä. Leivän kasaaminen aloitetaan paahtamalla reilu viipale saaristolaisleipää, joka voidellaan lämpimänä. Leivän päälle kasataan uunissa öljyn ja rosmariinin kanssa kypsennettyjä punajuurilohkoja, paahtopaistiviipaleita ja karamellisoituja sipuleita. Sipulit voi karamellisoida pannulla tai uunissa esimerkiksi tällä ohjeella.

Leivät kruunataan piparjuurella maustetulla majoneesilla. Nam! Leivän syötyäsi toivot, että paahtopaistia olisi vielä jäljellä, jotta voisit kasata vielä toisenkin leivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti