keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Coleslaw italialaisella otteella.

Yritin talvella lisätä kaalin käyttöä ja tuoda sen osaksi keittiötäni. Täytyy tunnustaa, että en onnistunut mitenkään erityisen hyvin, mutta nyt kesällä huomaan, että varhaiskaali on saapunut paikalle ihan itsestään. Sen kummemmin houkuttelematta tai suunnittelematta.

Coleslawta italialaisella otteella olen nyt tehnyt pari kertaa makkaran seuraksi. Sopii varmasti ihan hyvin muunkin kanssa nautittavaksi. Italialaista otetta tässä edustavat parmesaani, basilika ja valkoinen balsamico (tunnustan kyllä käyttäneeni valkoviinietikkaa, kun minulla ei ollut valkoista balsamicoa...). Ohje on Elle mat&vin -lehdestä.

Coleslaw italialaisittain
Noin 4 dl varhaiskaalia suikaloituna
(1 porkkana raastettuna)
2 rkl majoneesia
2 rkl ranskankermaa
1 rkl valkoista balsamicoa
1/2-1 dl raastettua parmesaania
1/2 dl basilikaa suikaloituna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna mielellään tekeytyä hetken.

Varhaiskaali rokkaa ja niin rokkaa kuvassa oleva Ilmajoen Makkaramestareiden luomulammasmakkarakin, joka sisälsi vain lammasta ja mausteita. Huippua, että tällaisia on mahdollisuus löytää nykyään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti