keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Herkistelyä.

Rakastan tulista chiliä, suuta kutkuttavaa inkivääriä, voimakasta valkosipulia ja limeä ei voi koskaan olla liikaa. Joskus voi kuitenkin ottaa toisenlaisen asenteen ja antaa herkkien makujen luikerrella vähitellen tietoisuuteen. Haukimureke uusien perunoiden, sitruunaisen kastikkeen ja kesävihannesten kanssa kuuluu tähän sarjaan. Täyteläisen murekkeen ohje on Sikke Sumarin kirjasta "Rakastan ruokaa" ja kuten Sikke kirjassa sanoo: "Tämä ruoka ei ole kevytkeittiöstä!".




Haukimureke
1 kananmuna
50g huoneenlämpöistä voita
1 rkl maissitärkkelystä
400g haukifileetä
3 dl vispikermaa
suolaa
valkopippuria
muutama hapankorppu
voita

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pane muna, voi, maissitärkkelys, suola ja valkopippuri tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Lisää kala ja kerma ja pyöräytä vielä niin, että syntyy tasainen seos. Voitele leipävuoka ja jauhota se huolellisesti morttelissa murskatuilla hapankorpuilla. Täytä vuoka seoksella, kopauta sitä pari kertaa pöydän pintaan, että saat ilmakuplat pois, peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa vesihauteessa 1 tunti.

Kuulopuheiden mukaan Mannerheim muuten vihasi haukea...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti