maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kesäkurpitsa carbonara.

Kesäkurpitsalla piristetty pasta carbonara on Jamie Oliverin kirjasta Jamien kotona. Yksinkertaisen herkullista, varsinkin jos onnistuu löytämään pienehköjä ja kiinteitä kesäkurpitsoita. Ja mielestäni melkein kaikki pekonia sisältävä on hyvää. Kiittäisin, jos joku toisi markkinoille luomupekonin.



Kesäkurpitsa carbonara
2 annosta
3 kesäkurpitsaa
2 kananmunan keltuaista
1/2 dl kuohukermaa
1 kourallinen vastaraastettua parmesaania
oliiviöljyä
1 pkt pekonia
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
pastaa
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tämä pitäisi ajoittaa niin, että pasta ja kastike kypsyisivät samaan aikaan. Leikkaa kesäkurpitsat kiekoiksi ja kiekot vielä palasiksi muutamaan osaan. Pane keltuaiset kulhoon, lisää joukkoon kerma ja puolet parmesaanista. Sekoita haarukalla, jotta keltuaisten rakenne rikkoituu. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja jätä odottamaan hetkeksi.

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Paista pekoni rapeaksi. Lisää pannuun pilkottu kesäkurpitsa ja mausta reilusti mustapippurilla. Ripottele joukkoon timjamin lehdet ja sekoita, jotta kesäkurpitsat peittyvät pekoninmakuiseen öljyyn ja paista kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet hiukan ja saaneet väriä.

Kun pasta on kypsä, valuta se ja ota talteen hiukan keitinvettä. Kääntele pasta paistinpannussa pekonin ja kesäkurpitsan joukkoon. Nosta pannu liedeltä ja lisää tilkka pastan keitinvettä ja kerma-kananmuna seos. Sekoita nopeasti. Ripottele pastan joukkoon loppu parmesaaniraaste. Pasta kannattaa tarjota mahdollisemman nopeasti, sillä jäähtyessään kastike voi jämähtää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti