keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Raakaa parsaa ja parmesaania.


Parsakausi on iskenyt toden teolla vihreät vartensa minun ympärilleni. Ostoslistalla lukee lähes joka päivä parsanippu tai kaksi. Uunissa paahtamisen lisäksi olen hurmaantunut parsasta raakana, salaattimaisena lisukkeena.

Resepti on yksinkertainen ja yhdistelmä monia netissä näkemiäni ohjeita. Tarvitset vain parsaa, parmesaania, sitruunan, oliiviöljyä, suolaa & pippuria.

Parsasta höylätään kuorimaveitselle ohuita siivuja. Nuput yleensä katkeavat jossain vaiheessa, mutta se ei haittaa. Heitä ne vain samaan kulhoon siivujen kanssa. Sekoita erillisessä kulhossa pieni kourallinen raastettua parmesaania, pari ruokalusikallista sitruunanmehua ja mausta suolalla & pippurilla. Sekoita sitten voimakkaasti joukkoon oliiviöljyä. Tarvitset pari kertaa sitruunamehun määrän.

Sekoita parmesaani-vinaigrette parsasuikaleiden joukkoon ja nautin heti, kun parsat ovat vielä rapsakoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti