torstai 3. huhtikuuta 2014

Savuava peruna.

 
 
Hei, tämä kuva on Lapista viikko sitten. Niin kuin näkyy, lunta oli vielä maisemissa.
 
Otimme Lappiin mukaan sähkösavustimen, jonka hankimme edellisessä asunnossa, jossa isolla suojaisalla parvekkeella pystyi savustamaan. Nykyisen asunnon parveke ei sitä mahdollista ja kokemuksesta voin sanoa, että sisällä ei kannata savustaa. Lopputuloksena on asunto täynnä savua, savunhajua ja pelko, että kohta naapurit ovat ovella ämpärin tai vaahtosammuttimen kanssa.
 
Niinpä sähkösavustimesta tuli reissusavustin ja pääsimme kokeilemaan tätä veljeni jo aikaa sitten minulle suosittelemaa ohjetta.
 
Savustettujen perunoiden resepti löytyy Hesarin sivuilta. Ideana on esikeittää perunat ja savustaa ne kypsiksi. Perunoille sekoitimme lähes alkuperäisin ohjeen mukaan kylmäsavulohi-wasabitahnan. Ja se oli herkkua! Haluaisin tälläkin hetkellä käteeni paahdetun ruisleivän, jonka päällä olisi paksulti kyseistä tahnaa. Nam!
 
Kylmäsavulohi-wasabitahna
 
175 g kylmäsavulohta
150 g ranskankermaa
pari ruokalusikallista paksua jogurttia
1 rkl wasabitahnaa (laita vähemmän, jos haluat miedomman maun)
2 kevätsipulinvartta
1 limen mehu
ripaus suolaa
 
Pilko kylmäsavulohi ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kevätsipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maistele aina välillä, jotta saat wasabin maun omaan makusi sopivaksi. Wasabitahnojen voimakkuuksissa on myös eroja merkistä riippuen. Jos mahdollista, anna makujen tasaantua pari tuntia.
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti