lauantai 26. huhtikuuta 2014

Avokado, jonka sisällä on kananmuna.


Nyt on kuulkaas sellainen aamupala*, joka sai tämän naisen sukat pyörimään jaloissa saman tien kun bongasin sen amerikkalaisesta Rabbit food for my bunny teeth -blogista. Tuskin maltoin odottaa seuraavaan aamuun.

Tässä yhdistyvät kaksi suosikkiani: avokado ja kananmuna. Ja periaatteessa siinä se. Päälle voi sitten ripotella yrttejä ja maustaa suolalla ja pippurilla ja vaikka mitä, mutta periaatteessa kysymys on vain pehmeästä avokadosta, valuvasta keltuaisesta ja kypsästä valkuaisesta.

Juuri nyt mielessäni on kolme asiaa: 1. miksi en ole keksinyt tätä itse?, 2. tämän takia on olemassa niitä valtavan kokoisia avokadoja, 3. olisipa taas aamupalan aika.

Kananmuna avokadossa

1 iso avokado
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
(ruohosipulia)

Halkaise avokado. Poista kivi ja koverra sisusta vähän pois, jotta saat tarpeeksi ison kolon kananmunalle. Laita avokadon puolikkaat uunivuokaan tukevasti, jotta ne pysyvät pystyssä. Riko kumpaiseenkin koloon yksi kananmuna.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa reilu 10 minuuttia, kunnes valkuainen on kypsynyt, mutta keltuainen on vielä valuvahkoa. Nosta lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla ja vaikka yrteillä. Tai esimerkiksi chilirouheella.

*Aamupalan lisäksi näen tässä aivan loistavia mahdollisuuksia myös lounaan ja salaattien suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti