torstai 24. huhtikuuta 2014

Rapsakat salaatin sulostuttajat 2 - poksahtelevat kikherneet.


Nämä poksahtelevat kikherneet ovat aivan loistavia salaatissa. Ainoa ongelma on, että ne ovat niin herkullisia uunista otettaessa, että suurimman osan saattaa napsia parempiin suihin jo ennen kuin kikherneet ovat lähelläkään purkkia.

Maustoin kikherneet tällä kertaa vähän aiempaa keväisemmin ja raikkaammin. Mielestäni nämä toimivat erittäin hyvin salaateissa vuohenmaidosta tehtyjen juustojen kanssa.

Paahdetut sitruuna-rosmariini kikherneet

1 prk kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan kuori raastettuna
pari oksaa rosmariinia riivittynä
1 rkl sinapinsiemeniä
1 tl suolaa

Huuhtele kikherneet huolellisesti. Sekoita ne kulhossa öljyn kanssa ja lisää sitten mausteet joukkoon. Sekoita huolellisesti, jotta mausteet tarttuvat kikherneisiin tasaisesti.

Levitä kikherneet uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes herneet ovat saaneet vähän väriä ja rapsakoituneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti