lauantai 19. huhtikuuta 2014

Marinoidut oliivit - fenkoli-appelsiinikylpy.



Aperoli spritz huutaa seurakseen jotain pientä suolaista syötävää italialaiseen tapaan. Se voi olla jotain todella yksinkertaista, kuten pähkinöitä ja perunalastuja. Tai ehkä pari siivua suolaista kinkkua. Jos aikaa ennakkovalmisteluihin on vähän enemmän, niin suosittelen marinoimaan oliiveja. Näiden oliivien appelsiininen maku sopii täydellisesti Aperol spritzin makuun. Makujen kehittyminen vie muutaman tunnin, joten vielä ehtii valmistaa oliivit pääsiäisateriallekin.

Ohje on muokattu Local Milk -sivun ohjeesta.


Fenkoli-appelsiinimarinoidut oliivit

0,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä siivutettuna ohuelti
1 appelsiinin kuori suikaleina
1/2 rkl viherpippureita murskattuna
1 oksa rosmariinia lehdet irrotettuina
1/2 rkl sinapinsiemeniä
2 rkl fenkolinsiemeniä murskattuna
2,5 dl erilaisia oliiveja

Lämmitä oliiviöljy kattilassa kuumaksi, mutta älä anna kiehua. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon kaikki mausteet. Anna jäähtyä hetki ja sekoita sitten myös oliivit joukkoon.

Laita oliivit marinaadin kera purkkiin ja nosta kylmään maustumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti