tiistai 8. huhtikuuta 2014

Sitruunainen hernepasta - kotiruokaa Hyvää Suomesta -merkillä.


Mitä sinulle tulee mieleen sanoista suomalainen kotiruoka? Minulle tulee lihamakaronilaatikko. Osallistuin Ruokatiedon ja Ruoka.fin järjestämään kilpailuun, jossa etsitään Suomen parasta kotiruokaa. Ja suomalaisen kotiruoasta tekee Hyvää Suomesta -tuotteet.

En lähtenyt tekemään lihamakaronilaatikkoa, koska se on yksinkertaisuudessaan mielestäni jo täydellinen. Vinkkasin kuitenkin siihen suuntaan kehittelemällä pastan. Keväälle kumarsin vihreillä herneillä, lähestyvälle pääsiäiselle paistetulla kananmunalla. Ja vastuuntuntoisena ihmisenä jätin vuoden 2014 kotiruoasta lihan pois. Suomalaisen seassa tarvitaan kunnolla sitruunaa raikastamaan makua. Ja pasta, suomalaisessa kotiruoassa se on spelttipastaa.

Käy äänestämässä omaa suosikkiasi täällä. Voit voittaa 100 €:n lahjakortin ravintolaan.

Sitruunainen hernepasta

200 g pakasteherneitä
1 sipuli
2 rkl voita
Kourallinen Vuohen Grand Reserve -juustoa raastettuna
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl oliiviöljyä
Mustapippuria
Suolaa
2 kananmunaa

150 g spelttipastaa

Aloita laittamalla pastan keitinvesi kiehumaan. Pasta kannattaa keittää samaan aikaan, kun valmistat kastiketta. Muista suolata keitinvesi kunnolla. Kun pasta on napakan kypsää, valuta se ja kaada takaisin kattilaan.

Hienonna sipuli. Kuullota hienonnettua sipulia voissa muutama minuutti. Lisää pannulle jäiset herneet ja kypsennä keskilämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes herneet ovat lämmenneet. Mausta ripauksella suolaa ja rouhaisulla mustapippuria.

Kaada sipuli-herneseos valutetun pastan joukkoon kattilaan. Laita pannu takaisin levylle ja paista siinä kaksi kananmunaa. Kananmunat ehtivät kypsyä juuri sopivasti sillä aikaa, kun viimeistelet pastan. Anna keltuaisten jäädä löysähköiksi, sillä ne tuovat mehevyyttä ruokaan.

Sekoita kananmunien kypsyessä pastan joukkoon raastettu juusto, sitruunankuori ja loraus oliiviöljyä.

Nostele vihreä sitruunainen pasta kahdelle lautaselle. Kruunaa annokset paistetuilla kananmunilla.

2 kommenttia: